Geometric Optics


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Geometric Optics
Опис This lab is intended to teach students about lens properties and ray diagrams.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Light, Radiation
Симулации Геометриска оптика


Автори Amy Jordan
Школо / Организација Evergreen High School
Поставено 25.7.06
Обновено 2.9.15