Quantitative Predictions of Projectile Motion


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Quantitative Predictions of Projectile Motion
Опис Use this activity to apply vector analysis to projectile motion. Students make and test predictions and finish by designing a test to prove a common physics claim.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Демонстрација, Домашна работа, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови projectile motion
Симулации Движење на проектил


Автори Scott McCurdy
Школо / Организација St Mary's County Public Schools
Поставено 30.9.08
Обновено 14.11.08