Den 1. januar 2013 publiserte the United States Computer Emergency Readiness Team (US-CERT)en melding angående sikkerhet med Java. En av anbefalingene i denne meldingen er å deaktivere Java i nettlesere. I mange tilfeller vil dette hindre at PhET-simuleringer kan kjøres direkte fra PhETs nettsted og fra en lokal installasjon.

Hvis du bruker PhET-simuleringer, har installert Java 7, og ønsker å bruke PhET-simuleringer direkte fra nettstedet vårt, anbefaler vi at du gjør følgende:

• Oppgrader til siste javaversjon..
  • Deaktiver kjøring av Java i nettleseren. Merk at dette vil hindre valget "Kjør nå", hvis du vil starte en simulerign fra PhETs nettsted.

Disable Java from running in web browsers. Note that this will prevent the "Run Now" option from launching simulations from the PhET site. Denne artikkelen har informasjon om hvordan du utfører dette.
  • Kjør simuleringene ved å laste dem ned via "Last ned"-knappen, og deretter kjør dem lokalt.

Hvis du bruker PhET fra en lokal installasjon, kan deaktivering av Java i nettleseren hindre at simuleringer starter. Du må høre med systemansvarlig om Java kan være aktivert. Merk av hvis sikkerhetsnivået i javakonsollen settes til "Høy", kan brukere bli spurt om de vil kjøre javaapplikasjoner og appleter, noe som kan være en god nok sikkerhet.

PhET vil forstette å overvåke situasjonen rundt javasikkerhet, og vil oppdatere dette varslet når problemene er løst.

Hvis du har spøsrmål eller bekymringer angående dette, kan du kontakte oss på [email protected].

Takk for at du bruker og støtter interaktive simuleringer fra PhET