Омов закон

Омов закон Слика од екранот Превземи Вградување
 • Омов' закон
 • Кола
 • Струја
Flash Logo Оригинални симулации и преводи

Теми

 • Омов' закон
 • Кола
 • Струја
 • Отпор
 • Напон

Опис

Погледнете како равенка на закон на Ом се однесува на едноставно коло.Да се прилагоди напонот и отпорот, и видете ги актуелните промени во согласност со законот на Ом. Големините на симболите во равенството промени ги за да одговара на колото од сликата.

Примери за целите на учење

 • Predict how current will change when resistance of the circuit is fixed and voltage is varied.
 • Predict how current will change when voltage of the circuit is fixed and resistance is varied.
Верзија 1.4.10

Совети за наставници

Преземи совети за наставници во PDF Преглед на контроли во симулациите, поедноставувања на моделот и увид во размислувањето на учениците ( PDF ).

Пример за видео

Ве молиме најавете се за да ги гледате видеата

Звучни карактеристики

Активности поднесени од наставниците

Basic Electricity: short inquiry activities includes ideas for several sims A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Trish Loeblein ДД-Вовед
СШ
ВШ
Лаб
ДомР
КП
Физика
Alignment of PhET sims with NGSS Овој прилог дизајниран од PhET. Trish Loeblein updated by Diana López СШ Друго Хемија
Физика
Географија
Биологија
How do PhET simulations fit in my middle school program? Овој прилог дизајниран од PhET. Sarah Borenstein СШ Друго Физика
Хемија
Географија
Биологија
De Resistencia y Ley de Ohm Овој прилог дизајниран од PhET. Trish Loeblein (traducción Diana López) ВШ
СШ
ДомР
Remote
Лаб
Guided
Физика
SECUNDARIA: Alineación PhET con programas de la SEP México (2011 y 2017) Овој прилог дизајниран од PhET. Diana López СШ
ВШ
Друго Математика
Хемија
Биологија
Физика
PREPARATORIA: Alineación de PhET con programas de la DGB México (2017) Овој прилог дизајниран од PhET. Diana López ДД-Вовед
ВШ
Друго Хемија
Физика
Математика
Preguntas de razonamiento para todas las simulaciones HTML5 Овој прилог дизајниран од PhET. Diana López ДД-Нап
Дипл
СШ
K-5
ДД-Вовед
ВШ
Discuss
ДомР
Хемија
Физика
Математика
Астрономија
Pràctica llei d'Ohm Nil Toro ВШ ДомР
Guided
Discuss
Друго
Физика
Ohm's Law Nada Kawde ВШ
ДД-Вовед
Guided Физика
Ohm's Law and Resistance Virtual Lab Patrice Edwards ДД-Вовед
ВШ
ДД-Нап
Дипл
Лаб
Remote
Guided
Друго
Демо
ДомР
Друго
Хемија
Физика
Ohm's Law Graphing Lab Kristin Michalski СШ
ВШ
Remote
Лаб
ДомР
Хемија
Друго
Физика
MS and HS TEK to Sim Alignment Elyse Zimmer СШ
ВШ
Друго Хемија
Биологија
Физика
Mapping of PhET and IBDP Physics Jaya Ramchandani ВШ Друго Физика
PhET Simulations Aligned for AP Physics C Roberta Tanner ВШ Друго Физика
Ohm's Law SK Gupta, Chaithra Navada, Sanjana Acharya ВШ Лаб Физика
De wet van Ohm Roland Van Kerschaver СШ
K-5
Guided Физика
Ohm's Law Relationships Alexandra Chukhareva ВШ
СШ
Лаб
Guided
Физика
Magnets, Electromagnets and Ohm's Law Lab! Jamie Schoenberger СШ Лаб
Guided
Физика
Student Guide for PhET - Ohm's Law in html5 Brian Libby СШ
ВШ
ДомР
Guided
Физика
Up and Down Dinamar Tolin, Decerie Austria and Maria Grace Tabulong ВШ
СШ
ДомР
Guided
Физика
Ohm's Law SK Gupta, Chaithra Navada, Sanjana Acharya, Vaibhav Gupta ВШ Лаб Физика
LKS Suci Nujul Hayati K-5 Лаб Физика
LEI DE OHM W. Q. NEVES-IFCE ВШ Лаб Физика
Lei de Ohm Filipa Batalha ВШ Лаб
ДомР
Физика
Grandezas Diretamente e Inversamente Proporcionais: utilizando um recurso de eletricidade Renata Passos Machado Vieira e Francisco Regis Vieira Alves СШ Лаб
ДомР
Друго
Математика
Eletrodinâmica (Atividades) nos OA's do PhET Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales СШ
Друго
ВШ
Друго
Guided
Discuss
ДомР
Друго
Физика
Математика
Atividades sobre Eletricidade nos OA's do PhET Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales Друго
СШ
ДД-Вовед
ВШ
Discuss
Guided
Лаб
Демо
ДомР
Географија
Друго
Физика
Circuitos Elétricos (Básico) no "Circuit Construction Kit: DC (HTML5)" Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales СШ
ВШ
Друго
Guided
Друго
Лаб
ДомР
Математика
Географија
Физика
Друго
1ª Lei de Ohm no "Ohm's Law (HTML5)" Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales ВШ
Друго
Друго
ДомР
Guided
Математика
Физика
Географија
Lei de Ohm Michele Maria Paulino Carneiro Moreira e Mairton Cavalcante Romeu ВШ
СШ
ДомР
Друго
Guided
Лаб
Физика
Atividade Lei de Ohm Davison Lucas Mendes Viana ВШ
СШ
Guided Физика
Atividade Ensino Lei de Ohm EDILAINE SANTIAGO ВШ Лаб
Guided
Физика
Simulações no Ensino - Lei de Ohm Jessyka Lage Melo ВШ Guided Физика
UNIDAD3 S14 L4 Ley de Ohm FRANCISCO CRUZ CANTU ВШ Лаб
Guided
ДомР
Математика
Физика
Laboratorio Virtual basado en el Aprendizaje Activo de la Física para abordar la Ley de Ohm y la Resistencia en un elemento conductor Diego Fernando Becerra Rodríguez ДД-Нап
ДД-Вовед
Лаб Физика

Јазик Download or Run Совети
Азербеџански Сите Azerbaijani Download Run now Om qanunu
Албански Сите shqip Download Run now Ligji i Omit
Англиски Сите English Download Run now Ohm's Law
Арапски Сите العربية Download Run now قانون أوم
Арапски (Саудиска Арабија) Сите العربية (السعودية) Download Run now قانون أوم
Баскијски Сите Euskara Download Run now Ohm-en legea
Беларуски Сите беларускі Download Run now Закон Ома
Босански Сите Bosanski Download Run now Omov zakon
Бугарски Сите български Download Run now Закон на Ом
Велшки Сите Welsh Download Run now Deddf Ohm
Виетнамски Сите Tiếng Việt Download Run now Định luật Ohm
Галициски Сите Gallegan Download Run now Lei de Ohm
Германски Сите Deutsch Download Run now Ohmsches Gesetz
Грузиски Сите ქართული Download Run now ომის კანონი
Грчки Сите Ελληνικά Download Run now Νόμος του Ωμ
Гуџарати Сите Gujarati Download Run now ઓહ્મનો નિયમ
Дански Сите Dansk Download Run now Ohms lov
Естонски Сите Eesti Download Run now Ohmi seadus
Индонезиски Сите Bahasa Indonesia Download Run now Hukum Ohm
Ирски Сите Gaeilge Download Run now Dlí Ohm
Исландски Сите íslenska Download Run now Lögmál Ohm's
Италијански Сите italiano Download Run now Legge di Ohm
Јапонски Сите 日本語 Download Run now オームの法則
Казахстански Сите Kazakh Download Run now Ohm's Law
Каннада Сите Kannada Download Run now ಓಮ್ ನ ನಿಯಮ
Кинески - Поедноставен Сите 中文 (中国) Download Run now 部分电路欧姆定律
Кинески - Традиционален Сите 中文 (台灣) Download Run now Ohm's Law_歐姆定律
Корејски Сите 한국어 Download Run now 옴의 법칙
Лао Сите Lao Download Run now ກົດເກນໂອມ
Латвиски Сите Latviešu Download Run now Oma likums
Малајалам Сите Malayalam Download Run now ഓം നിയമം
Малајски Сите Bahasa Melayu Download Run now Hukum Ohm
Маорски Сите Maori Download Run now Te Ture a Ohm
Марати Сите मराठी Download Run now ओहमचा नियम
Монголски Сите Монгол (Монгол) Download Run now Омын хууль
Норвешки Бокмол Сите Norsk bokmål Download Run now Ohms lov
Орија Сите Oriya Download Run now ଓମ୍‍ଙ୍କ ନିୟମ 
Персиски Сите فارسی Download Run now قانون اهم
Полски Сите polski Download Run now Prawo Ohma
Португалски Сите português Download Run now Lei de Ohm
Португалски (Бразил) Сите português (Brasil) Download Run now Lei de Ohm Преземи совети за наставници во PDF
Романски Сите română Download Run now Legea lui Ohm
Руски Сите русский Download Run now Закон Ома для участка цепи
Свахили Сите Swahili Download Run now Sheria ya Ohm
Синхалски Сите Sinhalese Download Run now ඕම්ගේ නියමය
Словачки Сите Slovenčina Download Run now Ohmov zákon
Словенечки Сите Slovenščina Download Run now Ohmov zakon
Српски Сите Српски Download Run now Омов закон
Тајландски Сите ไทย Download Run now กฏของโอห์ม
Тамилски Сите Tamil Download Run now ஓமின் விதி
Телугу Сите Telugu Download Run now ఓమ్ నియమం ; అనువాదం: ఉడిత్యాల రమణ
Тибетански Сите Tibetan Download Run now ཨོམ་གྱི་གརྟན་ཁྲིམས།
Туркменистански Сите Turkmen Download Run now Omuň kanuny
Турски Сите Türkçe Download Run now Ohm Kanunu
Узбекистански Сите Uzbek Download Run now Zanjirning bir qismi uchun Om qonuni
Украински Сите українська Download Run now Закон Ома Преземи совети за наставници во PDF
Унгарски Сите magyar Download Run now Ohm-törvény
Урду Сите Urdu Download Run now اوم کا کلیہ
Фински Сите suomi Download Run now Ohmin laki
Француски Сите français Download Run now Loi d'Ohm
Хаити Сите Haitian Download Run now Lwa Ohm
Хебрејски Сите עברית Download Run now חוק אוהם
Хинду Сите हिंदी Download Run now ओहम का नियम 
Холандски Сите Nederlands Download Run now Wet van Ohm
Хрватски Сите hrvatski Download Run now Ohmov Zakon
Чешки Сите čeština Download Run now Ohmův zákon
Шведски Сите svenska Download Run now Ohms lag
Шпански Сите español Download Run now Ley de Ohm Преземи совети за наставници во PDF
Шпански (Мексико) Сите español (México) Download Run now Ley de Ohm Преземи совети за наставници во PDF
Шпански (Перу) Сите español (Perú) Download Run now Ley de Ohm

HTML5 sims can run on iPads and Chromebooks, as well as PC, Mac, and Linux systems on modern web browsers. If you are experiencing issues using an HTML5 sim on a supported platform, please disable any browser extensions.

iPad:
iOS 12+ Safari
iPad compatible sims

Android:
Not officially supported. If you are using the HTML5 sims on Android, we recommend using the latest version of Google Chrome.

Chromebook:
Latest version of Google Chrome
The HTML5 and Flash PhET sims are supported on all Chromebooks.
Chromebook compatible sims

Windows Systems:
Microsoft Edge, latest version of Firefox, latest version of Google Chrome.

Macintosh Systems:
macOS 10.13+, Safari 13+, latest version of Chrome.

Linux Systems:
Not officially supported. Please contact phethelp@colorado.edu with troubleshooting issues.

Развоен Тим Библиотеки од трети лица Благодарност до
 • Michael Dubson (lead, developer)
 • John Blanco (developer)
 • Michael Kauzmann (developer)
 • Martin Veillette (developer)
 • Emily B. Moore
 • Ariel Paul
 • Kathy Perkins
 • Taliesin Smith
 • Brianna Tomlinson
 • Mindy Gratny (interviewer)
 • Ashton Morris (Sound Design)
 • almond-0.2.9.js
 • base64-js-1.2.0.js
 • FileSaver-b8054a2.js
 • font-awesome-4.5.0
 • game-up-camera-1.0.0.js
 • he-1.1.1.js
 • himalaya-0.2.7.js
 • jama-1.0.2
 • jquery-2.1.0.js
 • lodash-4.17.4.js
 • pegjs-0.7.0.js
 • seedrandom-2.4.2.js
 • text-2.0.12.js
 • TextEncoderLite-3c9f6f0.js
 • Mobile Learner Labs