Моларност

Моларност Слика од екранот Превземи Вградување
 • Раствор
 • Моларност
 • Молови
Java Logo Оригинални симулации и преводи

Теми

 • Раствор
 • Моларност
 • Молови
 • Волумен
 • Растворливост
 • Заситеност

Опис

Што ја одредува концентрацијата на некој раствор? Дознај повеќе за односите меѓу молови, литри, и моларноста со прилагодување на количината на растворливата супстанца во растворувачот. Променете ги растворите за да споредите различни хемиски соединенија во вода.

Примери за целите на учење

 • Опишете ги односите меѓу волуменот и количина на растворливата супстанца со концентрацијата.
 • Објаснете како се поврзани бојата на растворот и концентрација.
 • Пресметајте ја концентрацијата на растворот во единиците на моларност(mol / L).
 • Користете моларност за да се пресмета разредувањето на растворите.
 • Споредете ги границите на растворливост помеѓу раствори.
Верзија 1.5.3

Совети за наставници

Преземи совети за наставници во PDF Преглед на контроли во симулациите, поедноставувања на моделот и увид во размислувањето на учениците ( PDF ).

Пример за видео

Ве молиме најавете се за да ги гледате видеата

Звучни карактеристики

Активности поднесени од наставниците

Concept questions for Physics using PhET (Inquiry Based) A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Trish Loeblein ВШ
ДД-Вовед
MC Физика
Molarity and Dilution A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Trish Loeblein ДД-Вовед
ВШ
Remote
Лаб
ДомР
Хемија
Concentration PhET – Understanding Molarity and Parameters affecting Molarity A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Trish Loeblein ДД-Вовед
ВШ
Лаб
Remote
MC
Хемија
Saturated Solutions - Interactive Lecture Demonstration A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Ted Clark, Julia Chamberlain ДД-Вовед Демо Хемија
Solutions Unit Sample A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Trish Loeblein ВШ
ДД-Вовед
Лаб
КП
ДомР
Демо
Хемија
PhET Sims Aligned to the Chemistry Curriculum Овој прилог дизајниран од PhET. Julia Chamberlain ДД-Вовед
ВШ
Друго Хемија
How do PhET simulations fit in my middle school program? Овој прилог дизајниран од PhET. Sarah Borenstein СШ Друго Физика
Хемија
Географија
Биологија
SECUNDARIA: Alineación PhET con programas de la SEP México (2011 y 2017) Овој прилог дизајниран од PhET. Diana López СШ
ВШ
Друго Хемија
Биологија
Математика
Физика
PREPARATORIA: Alineación de PhET con programas de la DGB México (2017) Овој прилог дизајниран од PhET. Diana López ВШ
ДД-Вовед
Друго Физика
Хемија
Математика
Preguntas de razonamiento para todas las simulaciones HTML5 Овој прилог дизајниран од PhET. Diana López ДД-Вовед
ВШ
Дипл
K-5
СШ
ДД-Нап
Discuss
ДомР
Хемија
Физика
Математика
Астрономија
MS and HS TEK to Sim Alignment Elyse Zimmer СШ
ВШ
Друго Хемија
Биологија
Физика
Introduction to Molarity and Dilutions Christopher Becke ВШ Guided
Лаб
Хемија
Molarity Exploration Linda Detwiler, Jennifer McGeehee СШ
ВШ
Guided Хемија
Student Guide for PhET - Molarity in html5 Brian Libby СШ
ВШ
ДомР
Guided
Хемија
Molarity Simulation Jennifer McGehee СШ Guided Хемија
Concentración y solubilidad Lucas Castro ДД-Вовед
ВШ
Лаб
Guided
ДомР
Хемија

Јазик Download or Run Совети
Албански Сите shqip Download Run now Molariteti
Англиски Сите English Download Run now Molarity
Арапски Сите العربية Download Run now مولارية
Баскијски Сите Euskara Download Run now Molartasuna
Босански Сите Bosanski Download Run now Molarnost
Виетнамски Сите Tiếng Việt Download Run now Nồng độ Mol
Галициски Сите Gallegan Download Run now Molaridade
Германски Сите Deutsch Download Run now Stoffmengenkonzentration
Грузиски Сите ქართული Download Run now მოლარობა
Грчки Сите Ελληνικά Download Run now Συγκέντρωση διαλύματος
Дански Сите Dansk Download Run now Molaritet
Естонски Сите Eesti Download Run now Molaarne kontsentratsioon
Индонезиски Сите Bahasa Indonesia Download Run now Molaritas
Италијански Сите italiano Download Run now Molarità
Јапонски Сите 日本語 Download Run now モル濃度
Казахстански Сите Kazakh Download Run now Молярлығы
Кинески - Поедноставен Сите 中文 (中国) Download Run now 摩尔浓度
Кинески - Традиционален Сите 中文 (台灣) Download Run now Molarity_莫耳濃度
Кмерски Сите Khmer Download Run now ម៉ូឡារីតេ
Корејски Сите 한국어 Download Run now 몰농도
Лао Сите Lao Download Run now ຈຳນວນໂມລຂອງທາດລະລາຍ
Латвиски Сите Latviešu Download Run now Koncentrācija
Литвански Сите Lietuvių Download Run now Molinė koncentracija
Малајски Сите Bahasa Melayu Download Run now Kemolaran
Марати Сите मराठी Download Run now रेणुता
Монголски Сите Монгол (Монгол) Download Run now Молийн хэмжээ
Норвешки Бокмол Сите Norsk bokmål Download Run now Molaritet
Персиски Сите فارسی Download Run now مولاریته
Полски Сите polski Download Run now Stężenie Molowe
Португалски (Бразил) Сите português (Brasil) Download Run now Molaridade
Руски Сите русский Download Run now Молярность
Синхалски Сите Sinhalese Download Run now මවුලිකතාව
Словачки Сите Slovenčina Download Run now Molová koncentrácia
Српски Сите Српски Download Run now Моларност
Тајландски Сите ไทย Download Run now โมลาริตี
Тамилски Сите Tamil Download Run now மூலக்கூற்றுத்திறன்
Туркменистански Сите Turkmen Download Run now Molýarlyk
Турски Сите Türkçe Download Run now Molarite
Узбекистански Сите Uzbek Download Run now Molyarlik
Украински Сите українська Download Run now Молярність Преземи совети за наставници во PDF
Унгарски Сите magyar Download Run now Molaritás
Фински Сите suomi Download Run now Molaarisuus
Француски Сите français Download Run now Molarité
Хаити Сите Haitian Download Run now Molarite
Хебрејски Сите עברית Download Run now מולריות
Холандски Сите Nederlands Download Run now Molariteit
Чешки Сите čeština Download Run now Molarita
Шведски Сите svenska Download Run now Molaritet
Шпански Сите español Download Run now Molaridad Преземи совети за наставници во PDF
Шпански (Колумбија) Сите español (Colombia) Download Run now Molaridad
Шпански (Мексико) Сите español (México) Download Run now Molaridad
Шпански (Перу) Сите español (Perú) Download Run now Molaridad
Шпански (Шпанија) Сите español (España) Download Run now Molaridad

HTML5 sims can run on iPads and Chromebooks, as well as PC, Mac, and Linux systems on modern web browsers. If you are experiencing issues using an HTML5 sim on a supported platform, please disable any browser extensions.

iPad:
iOS 12+ Safari
iPad compatible sims

Android:
Not officially supported. If you are using the HTML5 sims on Android, we recommend using the latest version of Google Chrome.

Chromebook:
Latest version of Google Chrome
The HTML5 and Flash PhET sims are supported on all Chromebooks.
Chromebook compatible sims

Windows Systems:
Microsoft Edge, latest version of Firefox, latest version of Google Chrome.

Macintosh Systems:
macOS 10.13+, Safari 13+, latest version of Chrome.

Linux Systems:
Not officially supported. Please contact phethelp@colorado.edu with troubleshooting issues.

Развоен Тим Библиотеки од трети лица Благодарност до
 • Chris Malley (lead developer)
 • John Blanco (developer)
 • Michael Kauzmann (developer)
 • Taylor Want (developer)
 • Julia Chamberlain
 • Kelly Lancaster
 • Emily B. Moore
 • Matthew Moore
 • Robert Parson
 • Kathy Perkins
 • Taliesin Smith
 • Brianna Tomlinson
 • Ashton Morris (sound design)
 • almond-0.2.9.js
 • base64-js-1.2.0.js
 • FileSaver-b8054a2.js
 • font-awesome-4.5.0
 • game-up-camera-1.0.0.js
 • he-1.1.1.js
 • himalaya-0.2.7.js
 • jama-1.0.2
 • jquery-2.1.0.js
 • lodash-4.17.4.js
 • mdn-array-from-polyfill.js
 • pegjs-0.7.0.js
 • seedrandom-2.4.2.js
 • text-2.0.12.js
 • TextEncoderLite-3c9f6f0.js