Облици на молекул: Основи

Облици на молекул: Основи Слика од екранот Превземи Вградување
 • Молекули
 • Атоми
 • Врски
HTML5 Badge Вратете се на HTML5 верзијата

Теми

 • Молекули
 • Атоми
 • Врски
 • Агол

Опис

Разгледајте ги молекуларните форми со изградба на молекули во 3D! Дознајте како формата на молекулата се менува како што додавате атоми на молекулот.

Примери за целите на учење

 • Забележете дека молекулата форма е резултат на силите меѓу атомите.
 • Забележете дека врските не се фиксни во место,и може да се ротираат наоколу како одговор на силите.
Верзија 1.05

Активности поднесени од наставниците

How do PhET simulations fit in my middle school program? Овој прилог дизајниран од PhET. Sarah Borenstein СШ Друго Хемија
Физика
Биологија
Географија
MS and HS TEK to Sim Alignment Elyse Zimmer ВШ
СШ
Друго Хемија
Физика
Биологија
분자구조(기초) SIM 사용지침서 이화국(Wha Kuk Lee) СШ
ВШ
Демо
Лаб
Друго
Хемија

Јазик Download or Run Совети
Албански Сите shqip Download Run now Format e Molekulave Bazike
Англиски Сите English Download Run now Molecule Shapes: Basics
Арапски Сите العربية Download Run now أشكال الجزيء: قاعدية
Баскијски Сите Euskara Download Run now Molekulen formak: oinarrizkoak
Босански Сите Bosanski Download Run now Oblici molekule: Osnove
Виетнамски Сите Tiếng Việt Download Run now Hình dạng phân tử: Những điều cơ bản
Галициски Сите Gallegan Download Run now Formas Moleculares
Германски Сите Deutsch Download Run now Molekülgeometrien: Basics
Грчки Сите Ελληνικά Download Run now Σχήματα μορίων: Βασικά
Дански Сите Dansk Download Run now Molekyleformer: Basis
Индонезиски Сите Bahasa Indonesia Download Run now Bentuk Molekul: Dasar-Dasar
Италијански Сите italiano Download Run now Modelli molecolari: concetti base
Јапонски Сите 日本語 Download Run now 分子の形:基本
Казахстански Сите Kazakh Download Run now Молекулдық пішін: негіз
Кинески - Поедноставен Сите 中文 (中国) Download Run now 分子形状:基本要素
Кинески - Традиционален Сите 中文 (台灣) Download Run now Molecule Shapes: Basics 分子的形狀:基礎篇
Корејски Сите 한국어 Download Run now 분자 구조: 기초
Персиски Сите فارسی Download Run now شکل های مولکول: مقدماتی
Полски Сите polski Download Run now Kształty cząsteczek: Podstawy
Португалски (Бразил) Сите português (Brasil) Download Run now Forma da molécula: Fundamentos
Руски Сите русский Download Run now Формы молекул: основы
Словачки Сите Slovenčina Download Run now Molekulové tvary: Základy
Српски Сите Српски Download Run now Облици молекула: Основе
Тајландски Сите ไทย Download Run now รูปร่างโมเลกุลพื้นฐาน
Туркменистански Сите Turkmen Download Run now Molekulýar şekiller: esaslar
Турски Сите Türkçe Download Run now Temel Molekül Şekillleri
Унгарски Сите magyar Download Run now Molekulaalakok - alapok
Фински Сите suomi Download Run now Molekyylien muodot: perusteet
Француски Сите français Download Run now Molecule Shapes: Basics
Хебрејски Сите עברית Download Run now Molecule Shapes: Basics
Холандски Сите Nederlands Download Run now Ruimtelijke structuren: basis
Чешки Сите čeština Download Run now Tvary molekul: Základy
Шведски Сите svenska Download Run now Molekylform: Grundläggande
Шпански Сите español Download Run now Formas de la Molécula: Básico
Шпански (Мексико) Сите español (México) Download Run now Formas de la Molécula: Básico
Шпански (Перу) Сите español (Perú) Download Run now Formas de las Moléculas: Fundamentos

Windows Macintosh Linux
Microsoft Windows
XP/Vista/7/8.1/10
Latest version of Java
OS X 10.9.5 or later
Latest version of Java
Latest version of Java

Развоен Тим Библиотеки од трети лица Благодарност до
 • Emily Moore (Lead)
 • Jonathan Olson (Developer)
 • Kelly Lancaster
 • Julia Chamberlain
 • Kathy Perkins
 • Piccolo2D
 • JMonkeyEngine 3