Моларност

Моларност Слика од екранот Превземи Вградување
 • Раствор
 • Моларност
 • Молови
HTML5 Badge Вратете се на HTML5 верзијата

Теми

 • Раствор
 • Моларност
 • Молови
 • Волумен
 • Растворливост
 • Заситеност

Опис

Што ја одредува концентрацијата на некој раствор? Дознај повеќе за односите меѓу молови, литри, и моларноста со прилагодување на количината на растворливата супстанца во растворувачот. Променете ги растворите за да споредите различни хемиски соединенија во вода.

Примери за целите на учење

 • Опишете ги односите меѓу волуменот и количина на растворливата супстанца со концентрацијата.
 • Објаснете како се поврзани бојата на растворот и концентрација.
 • Пресметајте ја концентрацијата на растворот во единиците на моларност(mol / L).
 • Користете моларност за да се пресмета разредувањето на растворите.
 • Споредете ги границите на растворливост помеѓу раствори.
Верзија 1.02

Совети за наставници

Преземи совети за наставници во PDF Преглед на контроли во симулациите, поедноставувања на моделот и увид во размислувањето на учениците ( PDF ).

Активности поднесени од наставниците

Molarity and Dilution A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Trish Loeblein ДД-Вовед
ВШ
Лаб
ДомР
Remote
Хемија
Concept questions for Physics using PhET (Inquiry Based) A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Trish Loeblein ДД-Вовед
ВШ
MC Физика
Using PhET in High School Chemistry- all my activities in pdf A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Trish Loeblein ДД-Вовед
ВШ
Лаб
ДомР
Демо
Хемија
Concept Questions for Chemistry using PhET A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Trish Loeblein ВШ
ДД-Вовед
СШ
MC Хемија
Saturated Solutions - Interactive Lecture Demonstration A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Ted Clark, Julia Chamberlain ДД-Вовед Демо Хемија
Solutions Unit Sample A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Trish Loeblein ДД-Вовед
ВШ
ДомР
КП
Лаб
Демо
Хемија
How do PhET simulations fit in my middle school program? Овој прилог дизајниран од PhET. Sarah Borenstein СШ Друго Физика
Хемија
Географија
Биологија
PhET Sims Aligned to the Chemistry Curriculum Овој прилог дизајниран од PhET. Julia Chamberlain ДД-Вовед
ВШ
Друго Хемија
MS and HS TEK to Sim Alignment Elyse Zimmer СШ
ВШ
Друго Биологија
Физика
Хемија
Molarity of Solutions Erica Peddi ДД-Вовед
ВШ
ДомР
Лаб
Демо
Хемија
Concentración y solubilidad Lucas Castro ВШ
ДД-Вовед
ДомР
Лаб
Guided
Хемија

Јазик Download or Run Совети
Англиски Сите English Download Run now Molarity
Арапски Сите العربية Download Run now مولارية
Баскијски Сите Euskara Download Run now molaritatea
Босански Сите Bosanski Download Run now Molarnost
Виетнамски Сите Tiếng Việt Download Run now Nồng độ Mol
Галициски Сите Gallegan Download Run now Molaridade
Германски Сите Deutsch Download Run now Molarität
Грузиски Сите ქართული Download Run now მოლარობა
Грчки Сите Ελληνικά Download Run now Συγκέντρωση διαλύματος
Дански Сите Dansk Download Run now Molaritet
Индонезиски Сите Bahasa Indonesia Download Run now Molaritas
Италијански Сите italiano Download Run now Molarità
Јапонски Сите 日本語 Download Run now モル濃度
Казахстански Сите Kazakh Download Run now Molarity
Кинески - Поедноставен Сите 中文 (中国) Download Run now 摩尔浓度
Кинески - Традиционален Сите 中文 (台灣) Download Run now 莫耳濃度
Кмерски Сите Khmer Download Run now ម៉ូឡារីតេ
Корејски Сите 한국어 Download Run now 몰농도
Персиски Сите فارسی Download Run now مولاریته
Полски Сите polski Download Run now Stężenie Molowe
Португалски (Бразил) Сите português (Brasil) Download Run now Molaridade
Руски Сите русский Download Run now Молярность
Синхалски Сите Sinhalese Download Run now මවුලිකතා නාමය
Словачки Сите Slovenčina Download Run now Molová koncentrácia
Српски Сите Српски Download Run now Моларност
Тајландски Сите ไทย Download Run now โมลาริตี
Туркменистански Сите Turkmen Download Run now Molýarlyk
Турски Сите Türkçe Download Run now Molarite
Унгарски Сите magyar Download Run now Molaritás
Француски Сите français Download Run now Molarity
Хебрејски Сите עברית Download Run now מולריות
Холандски Сите Nederlands Download Run now molariteit
Чешки Сите čeština Download Run now Látková koncentrace
Шведски Сите svenska Download Run now Molaritet
Шпански Сите español Download Run now Molaridad
Шпански (Колумбија) Сите español (Colombia) Download Run now Molaridad
Шпански (Мексико) Сите español (México) Download Run now Molaridad
Шпански (Перу) Сите español (Perú) Download Run now Molaridad
Шпански (Шпанија) Сите español (España) Download Run now Molaridad

Windows Macintosh Linux
Microsoft Windows
XP/Vista/7/8.1/10
Latest version of Java
OS X 10.9.5 or later
Latest version of Java
Latest version of Java

Развоен Тим Библиотеки од трети лица Благодарност до
 • Julia Chamberlain (lead)
 • Chris Malley (developer)
 • Kelly Lancaster
 • Robert Parson
 • Kathy Perkins
 • Piccolo2D