Flash sims are no longer supported in modern browsers.
Learn more

Donate to help us continue converting sims to HTML5!

Процена

Процена Слика од екранот  Превземи  Вградување
  • Процена

Теми

  • Процена

Опис

Проценете ја големината во една, две и три димензии! Повеќе нивоа на тежина за прогресивно подобрување на вештините.

Примери за целите на учење

  • Проценување Должина:. Претпоставете го бројот на мали сегменти кои може да се вклопат во една подолга отсечка
  • Проценување Локација: Претпоставет го бројот на рамен квадрат или кругови што може да се вклопат во еден поголем квадрат или круг
  • Проценување Обем: Претпоставете го бројот на коцки или сфери кои може да се вклопат во една поголема коцката или сфера.

Усогласување на стандардите

Заеднички јадро - математика

5.NF.B.5
Interpret multiplication as scaling (resizing), by:
5.NF.B.5a
Comparing the size of a product to the size of one factor on the basis of the size of the other factor, without performing the indicated multiplication.
Верзија 2.02

Активности поднесени од наставниците

Algebra-based Physics Semester one lessons, clicker questions, and schedule in pdf (Inquiry Based) A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Trish Loeblein ДД-Вовед
ВШ
Лаб
ДомР
Демо
Физика
Concept questions for Physics using PhET (Inquiry Based) A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Trish Loeblein ВШ
ДД-Вовед
MC Физика
Springs and Things A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Michael Dubson, Trish Loeblein ВШ
ДД-Вовед
Лаб
ДомР
Физика
Математика
Estimation Game A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Beki Toussaint СШ Лаб Математика
Estimating the Length of Everyday Objects (Inquiry Based) A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Karen King СШ
ВШ
Лаб Друго
How do PhET simulations fit in my middle school program? Овој прилог дизајниран од PhET. Sarah Borenstein СШ Друго Физика
Хемија
Биологија
Географија
SECUNDARIA: Alineación PhET con programas de la SEP México (2011 y 2017) Овој прилог дизајниран од PhET. Diana López ВШ
СШ
Друго Физика
Математика
Биологија
Хемија
MS and HS TEK to Sim Alignment Elyse Zimmer СШ
ВШ
Друго Биологија
Физика
Хемија
예상하기 SIM 사용설명서 이화국(Wha Kuk Lee) ВШ
K-5
СШ
Демо
Лаб
Хемија
Физика
Математика
Praticando estimativas com o OA estimation Renata Passos Machado Vieira e Francisco Regis Vieira Alves K-5 Лаб Математика

Јазик Download or Run Совети
Амхарички Сите Amharic Download Run now ግምት
Англиски Сите English Download Run now Estimation
Арапски (Саудиска Арабија) Сите العربية (السعودية) Download Run now التقدير
Баскијски Сите Euskara Download Run now Estimazioa
Босански Сите Bosanski Download Run now Poređenje i procjena
Виетнамски Сите Tiếng Việt Download Run now Trò chơi Ước lượng
Германски Сите Deutsch Download Run now Verhältnisse schätzen
Грчки Сите Ελληνικά Download Run now Εκτίμηση
Дански Сите Dansk Download Run now Gæt
Естонски Сите Eesti Download Run now Silmamõõdumäng
Италијански Сите italiano Download Run now Stima
Јапонски Сите 日本語 Download Run now 推定ゲーム
Казахстански Сите Kazakh Download Run now Сарапшылық
Кинески - Поедноставен Сите 中文 (中国) Download Run now 估计
Кинески - Традиционален Сите 中文 (台灣) Download Run now 估計
Корејски Сите 한국어 Download Run now 예상하기
Монголски Сите Монгол (Монгол) Download Run now Тооцоолол
Норвешки Бокмол Сите Norsk bokmål Download Run now Anslag/estimat
Персиски Сите فارسی Download Run now تخمین
Полски Сите polski Download Run now Oszacowania
Португалски (Бразил) Сите português (Brasil) Download Run now estimation
Словачки Сите Slovenčina Download Run now Odhad
Српски Сите Српски Download Run now Поређење и процена
Туркменистански Сите Turkmen Download Run now Hasaplama
Турски Сите Türkçe Download Run now Tahmin
Украински Сите українська Download Run now Наближене оцінювання
Унгарски Сите magyar Download Run now Becslés
Француски Сите français Download Run now Estimation
Хебрејски Сите עברית Download Run now הערכה
Холандски Сите Nederlands Download Run now Schatting
Хрватски Сите hrvatski Download Run now Procjena
Шведски Сите svenska Download Run now Uppskattning
Шпански Сите español Download Run now Estimación
Шпански (Мексико) Сите español (México) Download Run now Estimación
Шпански (Перу) Сите español (Perú) Download Run now Estimación

Windows Macintosh Linux
Microsoft Windows
XP/Vista/7/8.1/10
Macromedia Flash 9 or later
OS X 10.9.5 or later
Macromedia Flash 9 or later
Macromedia Flash 9 or later

Развоен Тим Библиотеки од трети лица Благодарност до
  • Michael Dubson (developer/lead)
  • Interviewer: Mindy Gratny