График на квадратна функција

График на квадратна функција Слика од екранот Превземи Вградување
 • Графики
 • Полиноми
 • Криви
HTML5 Badge Вратете се на HTML5 верзијата

Теми

 • Графики
 • Полиноми
 • Криви

Опис

Научи за графичко прикажување на полиноми. Обликот на кривата се менува кога константите се прилагодуваат. Погледни ги кривите за индивидуалните услови (на пример, y = bx) за да видите како тие да се генерираат додадете полиномска крива.

Примери за целите на учење

 • Скицирајте како графикот на линијата се менува како што коефициентите и константите се менуваат.
 • Предвидете како линијата на графиконот ќе изгледа ако е дадена равенката во други форми.
 • Скицирајте ја параболата како се менува ако коефициентите и константите се менуваат.
  Предвиди како еден параболичен графиконот ќе изгледа ако е дадена равенката во други форми.

Усогласување на стандардите

Заеднички јадро - математика

8.F.A.3
Interpret the equation y = mx + b as defining a linear function, whose graph is a straight line; give examples of functions that are not linear. For example, the function A = s2 giving the area of a square as a function of its side length is not linear because its graph contains the points (1,1), (2,4) and (3,9), which are not on a straight line.
HSF-IF.C.7
Graph functions expressed symbolically and show key features of the graph, by hand in simple cases and using technology for more complicated cases.*
Верзија 2.02

Совети за наставници

Преземи совети за наставници во PDF Преглед на контроли во симулациите, поедноставувања на моделот и увид во размислувањето на учениците ( PDF ).

Активности поднесени од наставниците

Equation Grapher: Sketching Linear and Parabolic Graphs (Inquiry Based) A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Trish Loeblein ВШ Лаб Математика
Equation Grapher: Stretch Armstrong A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. beki toussaint ВШ Лаб Математика
How do PhET simulations fit in my middle school program? Овој прилог дизајниран од PhET. Sarah Borenstein СШ Друго Хемија
Физика
Биологија
Географија
PREPARATORIA: Alineación de PhET con programas de la DGB México (2017) Овој прилог дизајниран од PhET. Diana López ВШ
ДД-Вовед
Друго Хемија
Математика
Физика
MS and HS TEK to Sim Alignment Elyse Zimmer ВШ
СШ
Друго Хемија
Биологија
Физика
EQUATION GRAPHER – PHET: FUNÇÕES POLINOMIAIS Rannyelly Rodrigues de Oliveira e Francisco Régis Vieira Alves ВШ Guided Математика
Plano Cartesiano e Par Ordenado Eugeniano Brito Martins K-5 Лаб
Discuss
ДомР
Математика
Kinematics Wang Yunhe ВШ Лаб Физика
Flexible Quadratics Andrew Marshallsay СШ Лаб
Linear and Quadratic Functions: analysis using graphing unkown unknown ВШ ДомР Математика
Equation Grapher: Transformations of graphs Stacy Larson ВШ Лаб Математика
2차 방정식 그래프 작성기 SIM 사용설명서 이화국(Wha Kuk Lee) СШ
ВШ
КП
Демо
ДомР
Физика
Математика
Хемија
Coeficientes e raízes das Funções do 1° e 2° Grau Thamires Silva Aquino de Souza e Francisco Régis Vieira Alves СШ Guided Математика
Uma proposta de estudo de gráficos de equações do segundo grau Ana Carla Pimentel Paiva; Francisco Régia Vieira Alves СШ Guided Математика
Função Afim Ederson Marcelino Silva ВШ
ДД-Вовед
Guided Математика
Parabola juan francisco gonzalez rico СШ ДомР Математика

Јазик Download or Run Совети
Албански Сите shqip Download Run now grafiku i ekuacionit
Амхарички Сите Amharic Download Run now የአኩልታ ሳይ(Equation Grapher)
Англиски Сите English Download Run now Equation Grapher
Арапски Сите العربية Download Run now تمثيل المعادلة
Арапски (Саудиска Арабија) Сите العربية (السعودية) Download Run now راسم المعادلات
Баскијски Сите Euskara Download Run now Funtzioen grafiko sortzailea
Босански Сите Bosanski Download Run now Grafik kvadratne funkcije
Виетнамски Сите Tiếng Việt Download Run now Equation Grapher
Германски Сите Deutsch Download Run now Graph einer Funktion
Грузиски Сите ქართული Download Run now კვადრატული განტოლების ფუნქციის გრაფიკი
Грчки Сите Ελληνικά Download Run now Σχεδιαστής Εξίσωσης
Дански Сите Dansk Download Run now Graftegner
Естонски Сите Eesti Download Run now Võrrandi graafiline kujutis
Индонезиски Сите Bahasa Indonesia Download Run now Grafik Persamaan
Италијански Сите italiano Download Run now Disegna una curva
Јапонски Сите 日本語 Download Run now 2次式のグラフ
Казахстански Сите Kazakh Download Run now Өздігінен жазатын уравнение
Кинески - Поедноставен Сите 中文 (中国) Download Run now 函数图像
Кинески - Традиционален Сите 中文 (台灣) Download Run now 繪出方程式
Корејски Сите 한국어 Download Run now 방정식 그래프 작성기
Латвиски Сите Latviešu Download Run now Vienādojumu zīmētājs
Монголски Сите Монгол (Монгол) Download Run now Графикийн Томьёо
Персиски Сите فارسی Download Run now نمودار معادله درجه دوم
Полски Сите polski Download Run now Kreator wykresu równania
Португалски (Бразил) Сите português (Brasil) Download Run now equation-grapher
Руски Сите русский Download Run now Конструктор графиков
Свахили Сите Swahili Download Run now equation grapher
Синхалски Сите Sinhalese Download Run now equation-grapher
Словачки Сите Slovenčina Download Run now Graf kvadratickej funkcie
Српски Сите Српски Download Run now График квадратне функције
Туркменистански Сите Turkmen Download Run now Grafik deňlemesi
Турски Сите Türkçe Download Run now Denklem Grafiklerini Çizmek
Унгарски Сите magyar Download Run now Másodfokú polinomrajzoló
Француски Сите français Download Run now Traceur d'équation
Хебрејски Сите עברית Download Run now מציג גרפים - משוואה ריבועית
Холандски Сите Nederlands Download Run now Grafieken van vergelijkingen tekenen
Хрватски Сите hrvatski Download Run now Kvadratna jednadžba
Шведски Сите svenska Download Run now Grafritare Ekvationer x2
Шпански Сите español Download Run now equation-grapher
Шпански (Колумбија) Сите español (Colombia) Download Run now Graficador de Ecuaciones
Шпански (Мексико) Сите español (México) Download Run now Graficador de Ecuaciones
Шпански (Перу) Сите español (Perú) Download Run now Graficador de Ecuaciones

Windows Macintosh Linux
Microsoft Windows
XP/Vista/7/8.1/10
Macromedia Flash 9 or later
OS X 10.9.5 or later
Macromedia Flash 9 or later
Macromedia Flash 9 or later

Развоен Тим Библиотеки од трети лица Благодарност до
 • Michael Dubson (developer/lead)
 • Trish Loeblein
 • Interviewer: Mindy Gratny