Енергетски нивоа

Енергетски нивоа Слика од екранот
Browser-Compatible Version
 • Енергетски појаси
 • Спроводливост
 • Електрицитет
Java via CheerpJ: We've partnered with Leaning Technologies to allow our Java sims to run in a browser.
This sim is not compatible with iPads.
Java Version: Supports offline use and offers improved performance.

Теми

 • Енергетски појаси
 • Спроводливост
 • Електрицитет

Опис

Истражете го потеклото на енергeтскиот опсег во кристали на атоми. Структурата на овие опсези определува како материјалите спроведуваат електрицитет.

Примери за целите на учење

 • Опишете како како структурата на енергетскиот опсег резултира со решетки од многу извори.
 • Опишете како да одиме од микроскопски потенцијал на еден единствен атом на макроскопски потенцијал во целина.
Верзија 1.08

Совети за наставници

Преземи совети за наставници во PDF Преглед на контроли во симулациите, поедноставувања на моделот и увид во размислувањето на учениците ( PDF ).

Активности поднесени од наставниците

How do PhET simulations fit in my middle school program? Овој прилог дизајниран од PhET. Sarah Borenstein СШ Друго Географија
Хемија
Биологија
Физика

Јазик Download or Run Совети
Албански Сите shqip Download Run now Struktura e bandës
Амхарички Сите Amharic Download Run now ባንድ መዋቅር
Англиски Сите English Download Run now Band Structure
Арапски Сите العربية Download Run now تركيب النطاق
Арапски (Саудиска Арабија) Сите العربية (السعودية) Download Run now تركيب النطاق
Баскијски Сите Euskara Download Run now Banda-egitura
Босански Сите Bosanski Download Run now ENERGETSKI NIVOI
Виетнамски Сите Tiếng Việt Download Run now Cấu trúc vùng năng lượng
Германски Сите Deutsch Download Run now Bandstruktur
Грчки Сите Ελληνικά Download Run now Δομή Ζωνών
Дански Сите Dansk Download Run now Skal struktur
Естонски Сите Eesti Download Run now Riba struktuur
Индонезиски Сите Bahasa Indonesia Download Run now Struktur Pita
Италијански Сите italiano Download Run now Struttura a bande
Јапонски Сите 日本語 Download Run now バンド構造
Казахстански Сите Kazakh Download Run now таспаның құрылымы
Кинески - Поедноставен Сите 中文 (中国) Download Run now 能带结构
Кинески - Традиционален Сите 中文 (台灣) Download Run now 能帶結構
Корејски Сите 한국어 Download Run now 밴드 구조
Монголски Сите Монгол (Монгол) Download Run now Долгионы бүтэц
Персиски Сите فارسی Download Run now ساختار نواری
Полски Сите polski Download Run now struktura pasma
Португалски Сите português Download Run now Estrutura de Bandas
Португалски (Бразил) Сите português (Brasil) Download Run now Estrutura de Bandas
Романски Сите română Download Run now Structură de benzi
Словачки Сите Slovenčina Download Run now Štruktúra hladín
Словенечки Сите Slovenščina Download Run now Pasovna struktura
Српски Сите Српски Download Run now ЕНЕРГЕТСКИ НИВОИ
Тајландски Сите ไทย Download Run now โครงสร้างที่เป็นวง
Туркменистански Сите Turkmen Download Run now Zonaly struktura
Турски Сите Türkçe Download Run now Gurup Yapısı
Унгарски Сите magyar Download Run now Sávszerkezet
Француски Сите français Download Run now Structure de bande
Хебрејски Сите עברית Download Run now מבנה פסים
Холандски Сите Nederlands Download Run now Bandstructuur
Хрватски Сите hrvatski Download Run now Struktura Vrpci
Шпански Сите español Download Run now Estructura de Bandas Преземи совети за наставници во PDF
Шпански (Мексико) Сите español (México) Download Run now Estructura de Bandas Преземи совети за наставници во PDF
Шпански (Перу) Сите español (Perú) Download Run now Estructura de Banda

Windows Macintosh Linux
Microsoft Windows
XP/Vista/7/8.1/10
Latest version of Java
OS X 10.9.5 or later
Latest version of Java
Latest version of Java

Развоен Тим Библиотеки од трети лица Благодарност до
 • Chris Malley (developer)
 • Sam McKagan (lead)
 • Kathy Perkins
 • Carl Wieman
 • Interviewer: Sam McKagan