Фарадеева Електромагнетна лабораторија

Фарадеева Електромагнетна лабораторија Слика од екранот
Browser-Compatible Version
 • фарадеев' закон
 • Магнетно поле
 • Магнети
Java via CheerpJ: We've partnered with Leaning Technologies to allow our Java sims to run in a browser.
This sim is not compatible with iPads.
Java Version: Supports offline use and offers improved performance.

Теми

 • фарадеев' закон
 • Магнетно поле
 • Магнети

Опис

Играјте со бар Магнет и калеми за да дознаате повеќе за законот на Фарадеј. Движете еден бар магнет во близина на еден или два калеми за да почне да свети сијалицата . Погледни ги линиите на магнетното поле. Амперметарот ја покажува насоката и големината на струјата. Погледни ги линиите на магнетно поле или користете еден амперметар за да го покаже правецот и големината на струјата. Можете исто така да си играте со електромагнети, генератори и трансформатори!

Примери за целите на учење

 • Предвиди ја насоката на магнетното поле на различни локации низ еден бар Магнет и електромагнет.
 • Спореди бар магнети и електромагнети.
 • Одредување на карактеристики на електромагнети кои се варијабилни и кои ефекти ги има секоја променлива на јачината на магнетно поле и насоката.
 • Поврзете ја силата на магнетното поле сила квантитативно и квалитативно.
 • Идентификувајте опрема и услови кои произведуваат индукција.
 • Споредете како сијалица и волтметар може да се користат за да се покажат карактеристики на индуцираната струја.
 • Предвидете како ќе се смени струјата кога условите се променливи.
Верзија 2.07

Совети за наставници

Преземи совети за наставници во PDF Преглед на контроли во симулациите, поедноставувања на моделот и увид во размислувањето на учениците ( PDF ).

Пример за видео

Ве молиме најавете се за да ги гледате видеата

Активности поднесени од наставниците

Concept questions for Physics using PhET (Inquiry Based) A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Trish Loeblein ВШ
ДД-Вовед
MC Физика
Algebra-based Physics Semester one lessons, clicker questions, and schedule in pdf (Inquiry Based) A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Trish Loeblein ВШ
ДД-Вовед
Демо
Лаб
ДомР
Физика
Static Magnetic and Electric unit (Inquiry Based) A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Trish Loeblein ВШ Лаб
Демо
ДомР
Физика
Induction (high school version) (Inquiry Based) A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Trish Loeblein ВШ Лаб
КП
Физика
Induction (college homework version) (Inquiry Based) A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Trish Loeblein ДД-Вовед КП
ДомР
Физика
Magnets-Introduction (Inquiry Based) A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Trish Loeblein ВШ КП
Лаб
Физика
Faraday’s Electromagnetic Lab A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Dr. Wendy Adams ВШ
ДД-Вовед
ДомР
Guided
Физика
Investigating Electromagnetism Applications A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Elyse Zimmer ВШ Лаб Физика
Exploring magnets, pickup coils and generators A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Elyse Zimmer ВШ Лаб Физика
Introduction to Magnetic Fields (bar magnets and electromagnets) - Inquiry Based A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Josie Herman ДД-Вовед
СШ
ВШ
Лаб Физика
Alignment of PhET sims with NGSS Овој прилог дизајниран од PhET. Trish Loeblein updated by Diana López ВШ
СШ
Друго Географија
Хемија
Физика
Биологија
How do PhET simulations fit in my middle school program? Овој прилог дизајниран од PhET. Sarah Borenstein СШ Друго Хемија
Биологија
Географија
Физика
SECUNDARIA: Alineación PhET con programas de la SEP México (2011 y 2017) Овој прилог дизајниран од PhET. Diana López ВШ
СШ
Друго Физика
Математика
Биологија
Хемија
PREPARATORIA: Alineación de PhET con programas de la DGB México (2017) Овој прилог дизајниран од PhET. Diana López ДД-Вовед
ВШ
Друго Математика
Физика
Хемија
MS and HS TEK to Sim Alignment Elyse Zimmer ВШ
СШ
Друго Физика
Хемија
Биологија
Video: Faraday's Electromagnetic Lab Simulation (PhET) Explained Louis Wong СШ
ВШ
Remote
Guided
Лаб
Физика
Mapping of PhET and IBDP Physics Jaya Ramchandani ВШ Друго Физика
PhET Simulations Aligned for AP Physics C Roberta Tanner ВШ Друго Физика
Magnet Lab Amy Jordan ВШ Лаб Физика
Faraday- The E part of Eintstein's Big Idea Daniel Nieman ВШ Лаб Физика
Faraday's Electromagnetic Lab Dean Baird ВШ
ДД-Вовед
Лаб
ДомР
Initial Magnetism Investigation (Inquiry Based) Bruce Palmquist ВШ Лаб
Electromagnetic Generation - Phet simulation Pauline Seales ВШ Лаб Физика
Faraday Experiment Self Directed Learning Chris Cochran ВШ КП Физика
PhET Faraday Simulation Nicole Murawski ВШ Лаб Физика
Faraday's Electromagnetic Lab Robert Kennedy ВШ Лаб Физика
Faradays Electromagnetic Lab: Generating Electricity Steve Reeves ВШ ДомР Физика
Faradays AC-DC and Electromagnetism Steve Reeves ВШ ДомР Физика
Roteiro de atividades para os alunos Ygor Bernardes ВШ Guided Физика
Computer Simulations as a Tool to Assist Teaching Basics of Electromagnetism (Simulações Computacionais Como Ferramenta Auxiliar ao Ensino de Conceitos Básicos de Eletromagnetismo) Josué Antunes de Macêdo & Adriana Gomes Dickman СШ Лаб
КП
Демо
Друго
Физика
Laboratorio Virtual para abordar la Ley de Inducción de Faraday basado en las propuestas del Aprendizaje Activo de la Física Diego Fernando Becerra Rodríguez ДД-Вовед
ДД-Нап
Лаб Физика
Ley de Faraday Forma diferencial Diego Fernando Becerra Rodríguez Дипл Guided Физика

Јазик Download or Run Совети
Kurdish (Turkey) Сите Kurdish (Turkey) Download Run now Ezmûngeha KarebaMiknatisî ya Faraday
Албански Сите shqip Download Run now Eksperimenti Virtual i Efektit Elektromagnetik të Faraday-t
Амхарички Сите Amharic Download Run now ፋራዴይ የኤሌክትሮማግኔቲክ ላብራቶሪ
Англиски Сите English Download Run now Faraday's Electromagnetic Lab
Арапски Сите العربية Download Run now مختبر فراداي للمغناطيس الكهربائي
Баскијски Сите Euskara Download Run now Faraday-ren laborategi elektromagnetikoa
Беларуски Сите беларускі Download Run now Электрамагнітная лабараторыя Фарадэя
Босански Сите Bosanski Download Run now Fаrаdejevа elektromаgnetnа lаborаtorijа
Бугарски Сите български Download Run now Електромагнитна лаборатория на Майкъл Фарадей
Виетнамски Сите Tiếng Việt Download Run now Phòng thí nghiêm điện từ của FARADAY
Галициски Сите Gallegan Download Run now Lab Lei de Faraday
Германски Сите Deutsch Download Run now Faradays Elektromagnetisches Labor
Грузиски Сите ქართული Download Run now ფარადეის ელექტრომაგნიტური ლაბორატორია
Грчки Сите Ελληνικά Download Run now Εργαστήριο Ηλεκτρομαγνητισμού Faraday
Дански Сите Dansk Download Run now Faradays elektromagnetiske laboratorie.
Ерменски Сите Armenian Download Run now Ֆարադեյի Էլեկտրամագնիսական լաբարատորիան
Естонски Сите Eesti Download Run now Faraday elektromagnetlabor
Индонезиски Сите Bahasa Indonesia Download Run now Laboratorium Elektromagnetik Faraday
Италијански Сите italiano Download Run now Laboratorio elettromagnetico di Faraday
Јапонски Сите 日本語 Download Run now ファラデーの電磁石研究所
Казахстански Сите Kazakh Download Run now Электромагниттік Фарадай Зертханасы
Каннада Сите Kannada Download Run now ಫಾರಡೆಯ ವಿದ್ಯುತ್ ಕಾಂತ ಲ್ಯಾಬ್
Каталонски Сите català Download Run now Laboratori Electromagnètic de Faraday
Кинески - Поедноставен Сите 中文 (中国) Download Run now 法拉第电磁感应实验
Кинески - Традиционален Сите 中文 (台灣) Download Run now 法拉第的電磁實驗室
Кмерски Сите Khmer Download Run now មន្ទី​រពិសោធន៍​អេឡិច​ត្រូ​ម៉ាញេទិច​របស់ផារ៉ាដេ
Корејски Сите 한국어 Download Run now 패러데이의 전자기 실험
Лао Сите Lao Download Run now ຫ້ອງທົດລອງ ແມ່ເຫຼັກໄຟຟ້າ ຂອງ ທ່ານ ແຟຣາເດ
Латвиски Сите Latviešu Download Run now Faradeja elektromagnētiskā laboratorija
Литвански Сите Lietuvių Download Run now Faradėjaus elektromagnetinė labaratorija
Марати Сите मराठी Download Run now फॅरेडेची विद्युतचुंबकीय प्रयोगशाळा
Монголски Сите Монгол (Монгол) Download Run now Фарадейгийн Цахилгаан соронзон лаборатори
Персиски Сите فارسی Download Run now آزمایشگاه الکترومغناطیسی فارادی
Полски Сите polski Download Run now Elektromagnetyczne laboratorium Pana Faradya
Португалски Сите português Download Run now Laboratório de Eletromagnetismo
Португалски (Бразил) Сите português (Brasil) Download Run now Laboratório de Eletromagnetismo de Faraday Преземи совети за наставници во PDF
Романски Сите română Download Run now Laboratorul Electromagnetic al lui Faraday
Руски Сите русский Download Run now Электромагнитная лаборатория Фарадея
Словачки Сите Slovenčina Download Run now Faradayove magnetické laboratórium
Словенечки Сите Slovenščina Download Run now Faradayev elektromagnetni laboratorij
Српски Сите Српски Download Run now Фарадејева електромагнетна лабораторија
Тајландски Сите ไทย Download Run now การทดลองแม่เหล็กไฟฟ้าของฟาราเดย์
Туркменистански Сите Turkmen Download Run now Faradeýiň Elektromagnit Labaratoriýasy
Турски Сите Türkçe Download Run now Faraday Elektromanyetik Lab.
Украински Сите українська Download Run now Лабораторія електромагнітизму Преземи совети за наставници во PDF
Унгарски Сите magyar Download Run now Faraday elektromágneses laboratóriuma
Фински Сите suomi Download Run now Faraday'n sähkömagneettinen laboratorio
Француски Сите français Download Run now Labo d'électromagnétisme de Faraday
Хаити Сите Haitian Download Run now Laboratwa Elektromayetik Faraday la
Хебрејски Сите עברית Download Run now מעבדת האלקטרומגנטיות של פרדיי
Холандски Сите Nederlands Download Run now Faraday's Elektromagnetisch Lab
Хрватски Сите hrvatski Download Run now Faradayeva elektromagnetska indukcija
Чешки Сите čeština Download Run now Faradayova elektromagnetická laboratoř
Шведски Сите svenska Download Run now Faradays labb om elektromagnetism
Шпански Сите español Download Run now Laboratorio electromágnetico de Faraday Преземи совети за наставници во PDF
Шпански (Мексико) Сите español (México) Download Run now Laboratorio electromágnetico de Faraday Преземи совети за наставници во PDF
Шпански (Перу) Сите español (Perú) Download Run now Laboratorio Electromagnético de Faraday

Windows Macintosh Linux
Microsoft Windows
XP/Vista/7/8.1/10
Latest version of Java
OS X 10.9.5 or later
Latest version of Java
Latest version of Java

Развоен Тим Библиотеки од трети лица Благодарност до
 • Michael Dubson
 • Chris Malley (developer)
 • Kathy Perkins
 • Carl Wieman
 • Interviewer: Danielle Harlow
 • Interviewer: Archie Paulson