Charges and Fields

Оваа симулација не е преведен на овој јазик. Се уште можете да пристапите во англиската верзија подолу.

Charges and Fields Слика од екранот Превземи Вградување
 • Електрично поле
 • Електростатика
 • Израменти потенцијали
Flash Logo Оригинални симулации и преводи

Теми

 • Електрично поле
 • Електростатика
 • Израменти потенцијали
 • Електростатски Потенцијал
 • Електричен набој
 • Напон

Опис

Поместете ги точкестите полнежи околу на полето за играње, а потоа погледнете во електричното поле, напон, изедначување на линии, и многу повеќе. Тоа е шарено, тоа е динамично, тоа е бесплатно.

Примери за целите на учење

 • Одредување на варијаблите кои влијаат како телата со полнежи влијаат едни на други.
 • Предвиди како тела со полнежи влијаат едни на други.
 • Опишете ја силата и насоката на електричното поле околу едно тело со полнежи.
 • Користете слободни дијаграми и вектори за да помогнат во објаснувањето на интеракциите.
Верзија 1.0.49

Совети за наставници

Преземи совети за наставници во PDF Преглед на контроли во симулациите, поедноставувања на моделот и увид во размислувањето на учениците ( PDF ).

Пример за видео

Ве молиме најавете се за да ги гледате видеата

Активности поднесени од наставниците

Algebra-based Physics Semester one lessons, clicker questions, and schedule in pdf (Inquiry Based) A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Trish Loeblein ДД-Вовед
ВШ
ДомР
Лаб
Демо
Физика
Concept questions for Physics using PhET (Inquiry Based) A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Trish Loeblein ДД-Вовед
ВШ
MC Физика
Charges and Fields Remote Lab Introduction to Static Electricity A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Trish Loeblein ВШ
ДД-Вовед
Лаб
Remote
Физика
Using PhET in Electricity Unit A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Trish Loeblein ВШ
ДД-Вовед
Лаб
Демо
Физика
Introduction to Static Electricity using Electric Field Hockey and Charges and Fields (Inquiry Based) A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Trish Loeblein ВШ Лаб Физика
Electric Energy and Capacitance demonstrations (Inquiry Based) A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Trish Loeblein ВШ
ДД-Вовед
Демо Физика
Static Magnetic and Electric unit (Inquiry Based) A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Trish Loeblein ВШ Лаб
Демо
ДомР
Физика
Mapping Electric Fields A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Elyse Zimmer ВШ Лаб Физика
Alignment of PhET sims with NGSS Овој прилог дизајниран од PhET. Trish Loeblein updated by Diana López СШ Друго Физика
Географија
Биологија
Хемија
PhET Sims Aligned to the Chemistry Curriculum Овој прилог дизајниран од PhET. Julia Chamberlain ВШ
ДД-Вовед
Друго Хемија
How do PhET simulations fit in my middle school program? Овој прилог дизајниран од PhET. Sarah Borenstein СШ Друго Биологија
Географија
Хемија
Физика
Serie de actividades para Electrostática: de Electrización, Campos y Fuerzas Овој прилог дизајниран од PhET. Trish Loeblein (traducción Diana López) ВШ
СШ
ДД-Вовед
MC
Remote
ДомР
Discuss
Лаб
Guided
Физика
PREPARATORIA: Alineación de PhET con programas de la DGB México (2017) Овој прилог дизајниран од PhET. Diana López ВШ
ДД-Вовед
Друго Физика
Математика
Хемија
Preguntas de razonamiento para todas las simulaciones HTML5 Овој прилог дизајниран од PhET. Diana López ДД-Вовед
Дипл
СШ
K-5
ДД-Нап
ВШ
ДомР
Discuss
Хемија
Астрономија
Физика
Математика
Camp elèctric Jordi Plana СШ Лаб Физика
Inleiding elektrisch veld Loran de Vries СШ ДомР
Лаб
Remote
Физика
Charges & Fields PhET Lab Steve Stern ВШ Лаб Физика
Video: Self-paced learning on Electrical Equipotential Lines Louis Wong ВШ
СШ
ДомР
Guided
Лаб
Remote
Физика
MS and HS TEK to Sim Alignment Elyse Zimmer ВШ
СШ
Друго Биологија
Хемија
Физика
Electric & Magnetic Fileds JanaLee Moses СШ Guided
ДомР
Remote
Лаб
Физика
Electric Field Lab David Wirth ВШ
ДД-Вовед
Guided
Лаб
Remote
Discuss
ДомР
Физика
Lab: Electric Field and Potential Inna Shpiro ДД-Вовед Лаб Физика
Capacitor and Dielectric 2 Bassam Rashed Друго
ДД-Вовед
ВШ
ДД-Нап
Remote
Guided
ДомР
Лаб
Демо
Физика
Capacitors - Introduction- Bassam Rashed ВШ
ДД-Нап
ДД-Вовед
Лаб
Демо
Guided
Remote
ДомР
Физика
Electric Field and Potential Lab David Waters ДД-Вовед
ВШ
ДомР
Лаб
Физика
Charges and Fields John Bergmann ВШ Лаб Физика
MYP Physics: Electric Force vs. Distance Mehmet Salih Gencer СШ
ВШ
Друго
Лаб
Физика
Mapping of PhET and IBDP Physics Jaya Ramchandani ВШ Друго Физика
Investigating Electric Fields Chris Straughan ВШ ДомР
Лаб
Guided
Физика
PhET Simulations Aligned for AP Physics C Roberta Tanner ВШ Друго Физика
Charges and Fields SK Gupta, Chaithra Navada ВШ Лаб Физика
Introduction to Electric Fields Student Worksheet Rachel Kieft ВШ Лаб
ДомР
Guided
Физика
Investigating the relationship between field and potential around point charges Lori Fritz ВШ Guided Физика
Electric Field vs Electric Potential Aubry Farenholtz ВШ
ДД-Вовед
Guided
Discuss
Демо
Физика
Guided Inquiry - Electric Fields Ryan Thompson ВШ Лаб
Guided
Физика
Charges and Fields SK Gupta, Chaithra Navada, Vaibhav Gupta ВШ Лаб Физика
Prática 02- Potencial elétrico Jalves S. Figueira e Vicente V. Figueira ДД-Вовед Remote Физика
Prática 01- Cargas e Campos Jalves S. Figueira e Vicente V. Figueira ДД-Вовед
ВШ
Remote
Лаб
Физика
Simulação virtual para os tipos de eletrização e a relação entre as cargas. Denis Alves ВШ Лаб
Демо
Физика
Eletrodinâmica (Atividades) nos OA's do PhET Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales Друго
СШ
ВШ
Discuss
Друго
Guided
ДомР
Математика
Физика
Друго
Atividades sobre Eletricidade nos OA's do PhET Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales ДД-Вовед
ВШ
Друго
СШ
Лаб
Discuss
Демо
Guided
ДомР
Физика
Географија
Друго
Potencial Elétrico no "Charges And Fields (HTML5)" Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales ВШ
Друго
СШ
ДомР
Guided
Друго
Физика
Математика
Друго
Географија
Lei de Coulomb no "Charges And Fields (HTML5)" Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales СШ
ВШ
Друго
ДомР
Guided
Друго
Математика
Географија
Друго
Физика
Vetor Campo Elétrico no "Charges and Fields (HTML5)" Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales ВШ
СШ
Друго
Друго
Guided
ДомР
Друго
Географија
Физика
Campo Eléctrico Laboratorio de Fisica EPN ДД-Нап
ДД-Вовед
Лаб Физика
Laboratorio Virtual : Cargas y Campos Eléctricos Docente Willians Fábregas СШ
ВШ
ДомР
Remote
Демо
Лаб
Математика
Физика
Trazado de líneas equipotenciales y de campo eléctrico correspondientes a una configuración de electrodos Luis Navarrete Navarrete, Alma Patricia Puerto Covarrubias, Felipe Navarrete Navarrete. ВШ
ДД-Вовед
Guided
Лаб
Remote
Физика
Campo eléctrico y potencial eléctrico de cargas y distribuciones de carga, analizados a partir de simulaciones. Luis Navarrete Navarrete, Alma Patricia Puerto Covarrubias, Jaime F. Almaguer Medina ДД-Вовед
ВШ
Guided Физика
Laboratorio campo eléctrico - introducción Juber Monsalve СШ Remote
ДомР
Guided
Лаб
Физика
CARGAS Y CAMPOS ELÉCTRICOS JORGE ENRIQUE CASALLAS LOPEZ СШ
ВШ
Лаб
ДомР
Демо
Discuss
Физика
Aprendizaje Activo + Simulación (laboratorio Virtual) Diego Fernando Becerra Rodríguez ДД-Вовед Лаб Физика
Taller Virtual campo eléctrico para cargas puntuales Alexander Perez Garcia ДД-Вовед Guided
Discuss
Физика
Laboratorio Virtual Potencial Eléctrico Diego Fernando Becerra Rodríguez ДД-Вовед Discuss
ДомР
Guided
Лаб
Физика

Јазик Download or Run Совети
Азербеџански Сите Azerbaijani Download Run now Yüklər və elektrik sahəsi
Албански Сите shqip Download Run now Ngarkesat dhe fushat
Амхарички Сите Amharic Download Run now ሙሎችና የኤሌክትሪክ መስኮች 
Арапски Сите العربية Download Run now الشحنات و المجالات
Баскијски Сите Euskara Download Run now Kargak eta eremuak
Беларуски Сите беларускі Download Run now Зарады і палі
Босански Сите Bosanski Download Run now Naelektrisanja i polja
Виетнамски Сите Tiếng Việt Download Run now Điện tích và điện trường
Германски Сите Deutsch Download Run now Ladungen und Felder
Грчки Сите Ελληνικά Download Run now Ηλεκτρικά Φορτία & Πεδία
Гуџарати Сите Gujarati Download Run now ચાર્જ અને ક્ષેત્રો- Pankajsid34
Дански Сите Dansk Download Run now Ladninger og felter
Ирски Сите Gaeilge Download Run now Luchtanna agus Raonta
Исландски Сите íslenska Download Run now Hleðslur og svið
Италијански Сите italiano Download Run now Cariche e campi elettrici
Јапонски Сите 日本語 Download Run now 電荷と電場
Казахстански Сите Kazakh Download Run now Charges and Fields
Каннада Сите Kannada Download Run now ವಿದ್ಯುತ್ ಕ್ಷೇತ್ರ ಮತ್ತು ಆವೇಶಗಳು
Кинески - Поедноставен Сите 中文 (中国) Download Run now 电荷与电场
Кинески - Традиционален Сите 中文 (台灣) Download Run now Charges And Fields_電荷與電場
Корејски Сите 한국어 Download Run now 하전과 전기장
Латвиски Сите Latviešu Download Run now Lādiņi un lauki
Малајски Сите Bahasa Melayu Download Run now Cas dan Medan Elektrik
Маорски Сите Maori Download Run now Hihiko, Papahiko, Papa-autō
Марати Сите मराठी Download Run now भार आणि क्षेत्र
Монголски Сите Монгол (Монгол) Download Run now Цахилгаан цэнэг болон орны шугам
Норвешки Бокмол Сите Norsk bokmål Download Run now Ladninger og Felt
Персиски Сите فارسی Download Run now بارها و میدان ها
Полски Сите polski Download Run now Ładunki i pola
Португалски (Бразил) Сите português (Brasil) Download Run now Cargas e Campos
Романски Сите română Download Run now Sarcini și câmpuri electrice
Руски Сите русский Download Run now Электрические поля точечных зарядов
Словачки Сите Slovenčina Download Run now Elektrické pole nábojov
Словенечки Сите Slovenščina Download Run now Električni naboj in električno polje
Српски Сите Српски Download Run now Наелектрисања и поља
Тајландски Сите ไทย Download Run now ประจุและสนาม
Тамилски Сите Tamil Download Run now மின்னேற்றமும் மின்புலமும்
Телугу Сите Telugu Download Run now విద్యుదావేశాలు మరియు క్షేత్రాలు; అనువాదం:ఉడిత్యాల రమణ
Турски Сите Türkçe Download Run now Yükler ve Alanlar
Узбекистански Сите Uzbek Download Run now Zaryadlar va Maydonlar
Украински Сите українська Download Run now Заряди і поля Преземи совети за наставници во PDF
Унгарски Сите magyar Download Run now Ponttöltések erőtere és potenciálja
Фински Сите suomi Download Run now Varaukset ja kentät
Француски Сите français Download Run now Charges et champs
Хаити Сите Haitian Download Run now Chaj ak Chan
Хебрејски Сите עברית Download Run now מטענים ושדות
Хинду Сите हिंदी Download Run now आवेश और क्षेत्र 
Холандски Сите Nederlands Download Run now Ladingen en velden
Хрватски Сите hrvatski Download Run now Naboji i polja
Чешки Сите čeština Download Run now Náboje a pole
Шведски Сите svenska Download Run now Laddningar och fält
Шпански Сите español Download Run now Cargas y campos Преземи совети за наставници во PDF
Шпански (Мексико) Сите español (México) Download Run now Cargas y campos Преземи совети за наставници во PDF
Шпански (Перу) Сите español (Perú) Download Run now Cargas y Campos
Шпански (Шпанија) Сите español (España) Download Run now Cargas y campos

HTML5 sims can run on iPads and Chromebooks, as well as PC, Mac, and Linux systems on modern web browsers. If you are experiencing issues using an HTML5 sim on a supported platform, please disable any browser extensions.

iPad:
iOS 12+ Safari
iPad compatible sims

Android:
Not officially supported. If you are using the HTML5 sims on Android, we recommend using the latest version of Google Chrome.

Chromebook:
Latest version of Google Chrome
The HTML5 and Flash PhET sims are supported on all Chromebooks.
Chromebook compatible sims

Windows Systems:
Microsoft Edge, latest version of Firefox, latest version of Google Chrome.

Macintosh Systems:
macOS 10.13+, Safari 13+, latest version of Chrome.

Linux Systems:
Not officially supported. Please contact phethelp@colorado.edu with troubleshooting issues.

Развоен Тим Библиотеки од трети лица Благодарност до
 • Amy Rouinfar (lead designer - HTML5)
 • Michael Dubson (lead designer/developer - Flash)
 • Andrew Adare (developer)
 • Martin Veillette (developer)
 • Ariel Paul
 • Kathy Perkins
 • almond-0.2.9.js
 • easing-equations-r12
 • FileSaver-b8054a2.js
 • fontawesome-webfont-3.0.2.svg
 • game-up-camera-1.0.0.js
 • jama-1.0.2
 • jquery-2.1.0.js
 • lodash-2.4.1.js
 • pegjs-0.7.0.js
 • seedrandom-2.4.2.js
 • text-2.0.12.js
 • Tween-r12.js