Perubahan Bentuk Energi


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Perubahan Bentuk Energi
Опис
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед, Средна школа
Тип Guided Activity, Лабораторија
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Индонезиски
Клучни зборови Eksperimen, Energi, Science
Симулации Видови облици на енергија (HTML5)


Автори Widodo Setiyo Wibowo
Школо / Организација State University of Yogyakarta
Поставено 4.4.23
Обновено 4.4.23