Virtual Lab Activity on Energy Forms and Changes in Systems


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Virtual Lab Activity on Energy Forms and Changes in Systems
Опис The virtual lab activity on energy forms and changes in systems aims to help the students visualize, analyze, and interpret the energy conversions in different set-ups.
Предмет Физика, Хемија
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity, Демонстрација, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Energy, Energy Conversions, Systems, Virtual Lab Activity
Симулации Видови облици на енергија (HTML5), Видови облици на енергија


Автори Rovie Labastida
Школо / Организација Manila Science High School
Поставено 4.3.22
Обновено 4.3.22