Densidade


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Densidade
Опис Serie sistemática para apropriação do conceito de densidade.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Guided Activity
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови densidade, massa, volume
Симулации Густина


Автори Pollyana Ematne
Школо / Организација Unesp
Поставено 25.1.22
Обновено 25.1.22