Corrente e circuito elétrico


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Corrente e circuito elétrico
Опис Estudo dirigido e autónomo: atividade interativa com o uso de simuladores do Phet-Colorado no estudo de corrente e circuito elétrico
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Дипломиран, Додипломски - Вовед
Тип Guided Activity, Multiple-Choice Concept Questions, Remote Learning, Домашна работа, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски
Клучни зборови circuito, elétrica, elétrico, eletricidade, física, fenómeno, resistência, resistores
Симулации Circuit Construction Kit: DC (HTML5), Circuit Construction Kit: DC - Virtual Lab (HTML5), Омов закон (HTML5), Омов закон, Отпорност на жица (HTML5), Отпорност на жица


Автори Lígia Lopes
Школо / Организација Universidade Beira Interior
Поставено 23.12.21
Обновено 23.12.21