Lei de Coulomb


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Lei de Coulomb
Опис Alguns questionamentos sobre a Lei de Coulomb.
Предмет Географија, Физика
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity, Remote Learning, Демонстрација, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови Lei de Coulomb; Força Elétrica; Interação.
Симулации Coulomb's Law (HTML5)


Автори MATEUS PATRÍCIO PEREIRA
Школо / Организација EEEFM Manoel Medeiros de Araújo
Поставено 17.5.21
Обновено 17.5.21