Guia de Laboartorio Círcuito en Serie


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Guia de Laboartorio Círcuito en Serie
Опис Se muestra una guía de trabajo para laboratorio de circuitos en serie a través de simulador PhET, aprenderás a usar esta valiosa herramienta.
Предмет Физика
Ниво Средна школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Шпански
Клучни зборови Circuitos, serie.
Симулации Circuit Construction Kit: DC (HTML5)


Автори Julio Manuel Lora Pino
Школо / Организација Julio Manuel Lora Pino
Поставено 1.5.21
Обновено 1.5.21