Ohm's Law and Resistance Virtual Lab


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Ohm's Law and Resistance Virtual Lab
Опис A virtual lab designed to see how Ohm's law can be used to identify the relationship between voltage, current, and resistance. This virtual lab also takes a look at the resistance and how it relates to length, area, and resistivity.
Предмет Друго, Физика, Хемија
Ниво Висока школа, Дипломиран, Додипломски - Вовед, Додипломски - Напредно
Тип Guided Activity, Remote Learning, Демонстрација, Домашна работа, Друго, Лабораторија
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Ohm's Law, Resistance
Симулации Омов закон (HTML5), Омов закон, Отпорност на жица (HTML5), Отпорност на жица


Автори Patrice Edwards
Школо / Организација College of Coastal Georgia
Поставено 17.2.21
Обновено 22.9.23