Kinetic and Potential Energy


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Kinetic and Potential Energy
Опис
Предмет Физика
Ниво Средна школа
Тип Remote Learning, Домашна работа, Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Energy, Friction, Kinetic, Potential
Симулации Energy Skate Park (HTML5), Енергија во скејт-паркот, Енергија во скејт-паркот: Основна верзија (HTML5), Енергија во скејт-паркот: Основна верзија


Автори Nicole Ricci
Школо / Организација Marshall's Park Academy
Поставено 1.2.21
Обновено 1.2.21