Exploring Light as a Particle


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Exploring Light as a Particle
Опис Explore the results of varying frequency and intensity on the photoelectric effect.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Guided Activity, Remote Learning, Демонстрација, Домашна работа, Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови electrons, frequency, intensity, light, particle, photoelectric effect, photon, photon energy, wavelength, work function
Симулации Фотоелектричен ефект


Автори Walter Jurek
Школо / Организација LeTourneau University
Поставено 31.1.21
Обновено 2.2.21