States of Matter Guided Activity - PhET Simulation


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов States of Matter Guided Activity - PhET Simulation
Опис Modified from Jackie Ester's handout Suitable for junior science class
Предмет Хемија
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Guided Activity, Remote Learning
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови matter, phase change, pressure, states, temperature
Симулации States of Matter (HTML5), Состојба на материјата


Автори Rebecca Dillon
Школо / Организација LCVI, Kingston, ON
Поставено 22.1.21
Обновено 22.1.21