Waves on a String


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Waves on a String
Опис Students will observe the effect of changing one variable and leaving others constant.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Guided Activity, Remote Learning, Демонстрација, Домашна работа, Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови amplitude, frequency, wave speed, wavelength
Симулации Бранови на жица (HTML5)


Автори Matthew Montamat
Школо / Организација Reagan HS - San Antonio, TX
Поставено 6.1.21
Обновено 6.1.21