projectile motion


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов projectile motion
Опис in this lab , student will know about projectile motion , Given the initial speed, students will determine the angle at which the range of the projectile is maximum
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови , physics lab, projectile motion lab, worksheet
Симулации Движење на проектил


Автори alanood saud aziz
Школо / Организација alanood saud
Поставено 1.12.20
Обновено 1.12.20