Projectile Motion


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Projectile Motion
Опис This Activity is About Projectile Motion, It explains the theory of projectile motion and Uses Phet Simulator to do an experiment.
Предмет Физика
Ниво Додипломски - Вовед
Тип Лабораторија
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Cannon, Free Fall, Gravitational Acceleration., Gravity, Projectile Motion
Симулации Projectile Motion (HTML5)


Автори Mostafa Hassan Mohammed Elmallah
Школо / Организација University of Sharjah
Поставено 29.11.20
Обновено 29.11.20