Conservation of Mechanical Energy


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Conservation of Mechanical Energy
Опис In this Experiment students will be calculating the kinetic and potential energy of the skater in two different type of motion.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Remote Learning, Лабораторија
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Mechanical Energy, energy
Симулации Енергија во скејт-паркот: Основна верзија (HTML5)


Автори Afra Alshamsi
Школо / Организација University of Sharjah
Поставено 26.11.20
Обновено 26.11.20