projectile motion


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов projectile motion
Опис this experiment is taking about projectile motion , students need to find the horizontal component of the velocity (vx) of the projectile one time including resistance and the other time they ignore resistance and check if the horizontal component (vx) of projectile is the same or not.
Предмет Физика
Ниво Додипломски - Вовед
Тип Лабораторија
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови motion
Симулации Движење на проектил


Автори yousra luay
Школо / Организација dr tahani
Поставено 25.11.20
Обновено 25.11.20