Projectile Motion


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Projectile Motion
Опис
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед, Средна школа
Тип Guided Activity, Лабораторија
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Air resistance, Projectile motion, range, time, velocity
Симулации Projectile Motion (HTML5)


Автори Ghalya Alzarooni
Контакт е-маил Ghalya.alzaro0oni@gmail.com
Школо / Организација Ghalya Khalid Alzarooni
Поставено 21.11.20
Обновено 21.11.20