Activity in Mechanics (Collisions)


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Activity in Mechanics (Collisions)
Опис This is a simulation-based activity in collisions.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Лабораторија
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Collisions, Energy, Momentum
Симулации Судари во механиката


Автори Lowell Gabunilas
Школо / Организација University of Science and Technology of Southern Philippines
Поставено 20.11.20
Обновено 20.11.20