Friction


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Friction
Опис This experiment is talking about friction and what happens when we rub the books together.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови friction, heat, molecules, temperature
Симулации Триење (HTML5), Триење


Автори Alia Alsuwaiji
Школо / Организација Alia Alsuwaiji
Поставено 19.11.20
Обновено 19.11.20