Change Your Motion


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Change Your Motion
Опис Explore the effects of mass (inertia), force, and friction on acceleration.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Remote Learning, Лабораторија
Траење 120 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Acceleration, Force, Inertia, Mass, Newton's Laws
Симулации Сили и движење - Основи (HTML5)


Автори Arlyn DeBruyckere
Школо / Организација Hutchinson High School
Поставено 26.10.20
Обновено 26.10.20