Phet Simulation: Energy Form--Intro(Heat)


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.

Please DO NOT request edit access to the Google activity.

In order to create your own version of this activity, make a copy. (File > Make a Copy)Наслов Phet Simulation: Energy Form--Intro(Heat)
Опис Physical science, aligned with NGSS HS standards.
Предмет Физика, Хемија
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Energy, Heat
Симулации Видови облици на енергија (HTML5)


Автори Ting Li
Школо / Организација Laurel Hall School
Поставено 23.10.20
Обновено 23.10.20