Projectile Motion


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Projectile Motion
Опис To learn that the time of flight of a horizontal projectile is independent of its initial speed.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Laboratory Experiment, Physics 1, Projectile Motion
Симулации Движење на проектил


Автори Ali Al-Baiti
Школо / Организација University of Sharjah
Поставено 12.10.20
Обновено 12.10.20