I, V and R in circuits


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов I, V and R in circuits
Опис The current and voltage in simple, series and parallel circuits are analyzed.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Guided Activity, Remote Learning, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови series and parallel circuits, simple
Симулации Circuit Construction Kit: DC (HTML5), Circuit Construction Kit: DC - Virtual Lab (HTML5), Конструкција на струјно коло-лабораторија (едносмерна струја)


Автори Suchitra CHEPIN
Школо / Организација CSUSM
Поставено 3.6.20
Обновено 3.6.20