Ranking Specific Heat Capacities


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Ranking Specific Heat Capacities
Опис This short activity gets students to determine the relative (qualitative) specific heat capacities of four different materials.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови specific heat capacity
Симулации Видови облици на енергија (HTML5)


Автори Jason Law
Школо / Организација TDSB
Поставено 27.5.20
Обновено 27.5.20