Actividade experimental: Resistência eléctrica e lei de Ohm


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Actividade experimental: Resistência eléctrica e lei de Ohm
Опис Atividade laboratorial com base numa simulação em que se pode demonstrar a lei de ohm.
Предмет Физика
Ниво Средна школа
Тип Guided Activity, Демонстрација
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Да
Јазик Португалски
Клучни зборови Lei de Ohm, Resistência elétrica, condutores, corrente, tensão
Симулации Конструкција на струјно коло (AC+DC)


Автори Carlos Saraiva and Albino Rafael Pinto
Школо / Организација Agrupamento de Escolas de Trancoso, Portugal
Поставено 26.5.20
Обновено 11.12.20