Lab Experiment


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Lab Experiment
Опис 1- To verify the conservation of mechanical energy by determining the relationship between kinetic energy and potential energy 2- To study the difference between conservative and nonconservative forces
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Remote Learning, Лабораторија
Траење 120 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови conservation of mechanical energy, conservative force, kinetic energy, non-conservative force, potential energy
Симулации Енергија во скејт-паркот: Основна верзија (HTML5)


Автори Mohammad Mansour
Школо / Организација University of Sharjah
Поставено 16.5.20
Обновено 16.5.20