Resistência de um fio condutor


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Resistência de um fio condutor
Опис
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Remote Learning, Домашна работа, Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски
Клучни зборови área, 10ano, comprimento, resistividade
Симулации Отпорност на жица (HTML5)


Автори Filipa Batalha
Школо / Организација CVG
Поставено 4.5.20
Обновено 4.5.20