Net force


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Net force
Опис A basic activity to show forces as vectors to Middle School (8th grade) students an calculate net force.
Предмет Физика
Ниво Средна школа
Тип Лабораторија
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови forces, middle school, net, physics, simulation
Симулации Сили и движење - Основи (HTML5)


Автори Juan Carlos Fajardo
Школо / Организација IES CLARA CAMPOAMOR
Поставено 6.4.20
Обновено 6.4.20