Introduction to oscillations and SHM


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Introduction to oscillations and SHM
Опис Activity to introduce oscillations and simple harmonic motion
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови SHM, oscillations
Симулации Masses and Springs: Basics (HTML5)


Автори Claudia Monesi
Контакт е-маил claudia.monesi@sssrome.it
Школо / Организација st stephen's school
Поставено 25.3.20
Обновено 25.3.20