Graphing Slope Intercept


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Graphing Slope Intercept
Опис
Предмет Математика
Ниво Средна школа
Тип Guided Activity, Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Algebra, Linear Equations, Slope, Slope-Intercept Form
Симулации Graphing Slope-Intercept (HTML5)


Автори Fernanda Saavedra
Школо / Организација PhET
Поставено 2.3.20
Обновено 2.3.20