Soma de Vetores


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Soma de Vetores
Опис Esta atividade tem por finalidade construir a noção de vetores , a soma pelos métodos poligonal e paralelogramo
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови Vetores, método Paralelogramo, método Poligonal
Симулации Vector Addition (HTML5)


Автори Juciane1 Matrtins
Школо / Организација Escola Estadual Dr. Ernane Vilela Lima
Поставено 1.3.20
Обновено 1.3.20