Transformação Isobárica (Lei de Gay-Lussac)


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Transformação Isobárica (Lei de Gay-Lussac)
Опис Plano de aula e roteiro de ativiades para estudo da transformaçao isobárica.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Дипломиран
Тип Guided Activity, Демонстрација, Лабораторија
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови gases, ideais, isobárica
Симулации Gas Properties (HTML5)


Автори Fábio Bartolomeu Santana
Школо / Организација Instituto Federal do Paraná
Поставено 29.1.20
Обновено 24.2.20