Transformação Isotérmica (Lei de Boyle)


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Transformação Isotérmica (Lei de Boyle)
Опис Plano de aula e roteiro de atividade sobre transformação isotérmica com uso de simulação.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity, Демонстрација, Лабораторија
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови gases ideiais, transformação isotérmica
Симулации Gas Properties (HTML5)


Автори Fábio Bartolomeu Santana
Школо / Организација Instituto Federal do Paraná
Поставено 29.1.20
Обновено 24.2.20