Kinetic Molecular Theory Intro


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Kinetic Molecular Theory Intro
Опис
Предмет Хемија
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед, Средна школа
Тип Guided Activity, Домашна работа, Лабораторија
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Kinetic, gas laws, molecules, particles
Симулации Gases Intro (HTML5)


Автори Andrea Kirk
Контакт е-маил alkirk@blountboe.net
Школо / Организација LFHS
Поставено 21.1.20
Обновено 21.1.20