Kinetic, Potential and Total Energy: Claim, Evidence, Reasoning


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Kinetic, Potential and Total Energy: Claim, Evidence, Reasoning
Опис This activity helps students understand the relationship between kinetic energy, potential energy, and total energy.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Guided Activity, Друго
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови CER, KE, PE, Transformation of KE and PE, kinetic energy, potential energy
Симулации Енергија во скејт-паркот: Основна верзија (HTML5)


Автори Ann Baxley
Школо / Организација Walton High School
Поставено 10.1.20
Обновено 10.1.20