Introduction to the Structure of the Atom


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Introduction to the Structure of the Atom
Опис This quick introductory activity allows students to explore the basics of atomic structure.
Предмет Хемија
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Guided Activity, Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови atomic structure, atoms
Симулации Направи атом


Автори Liza Basden
Контакт е-маил lizabasden@gmail.com
Школо / Организација Highland High School
Поставено 25.10.19
Обновено 25.10.19