Função Polinomial do 1º grau com o auxílio do OA Construtor de Funções


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Função Polinomial do 1º grau com o auxílio do OA Construtor de Funções
Опис
Предмет Математика
Ниво Средна школа
Тип Домашна работа, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Да
Јазик Португалски
Клучни зборови Função polinomial do 1º grau. Objeto de Aprendizagem
Симулации Function Builder (HTML5)


Автори Francisco Hedyleno Coelho Bezerra e Francisco Regis Vieira Alves
Контакт е-маил hedy.cb@hotmail.com
Школо / Организација IFCE
Поставено 15.10.19
Обновено 15.10.19