Atividade de Lançamento Oblíquo


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Atividade de Lançamento Oblíquo
Опис Atividade em um modelo gamificado sobre Lançamento Oblíquo.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Друго
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Да
Јазик Португалски
Клучни зборови Forças, Lançamento oblíquo, Metodologias ativas
Симулации Projectile Motion (HTML5)


Автори Jeirla Monteiro, Gilvandenys L. Sales
Школо / Организација Instituto Federal do Ceará
Поставено 10.10.19
Обновено 10.10.19