estudo dos Gases


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов estudo dos Gases
Опис
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови Pressão, Temperatura, Velocidade, Volume, energia cinetica., número de moles
Симулации Особини на идеален гас


Автори Cremilson Souza
Школо / Организација Escola
Поставено 30.9.19
Обновено 30.9.19